Milica Nikolić najbolja srpska džudistkinja i Ljubiša Majdov trofejni trener, pokazali su da znaju recept za uspeh. Na Gran slemu u Ekaterinburgu, Milica Nikolić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 48 kilograma, čime je na najbolji način otvorila nadmetanje za srpske predstavnike na ovom takmičenju, na kome se bori 355 džudoka iz 47 država.  


U meču za treće mesto reprezentativka Srbije i članica Crvene zvezde savladala je Slovenku Marušu Stangar na „zlatan bod” posle 4:14 minuta borbe zahvatom za vazari (10:0).

- Presrećna sam, zaista. Posle par meseci konačno medalja. Ujedno je slađa, jer sam pobedila Marušu Štangar iz Slovenije od koje sam na tri takmičenja u nizu. Možda nisam radila baš na svom nivou, ali sam u meču za bronzu opravdala poverenje - rekla je Milica Nikolić.

Da je rad sa strategom za velike pobede doneo željene rezultate, najbolje govori i ova bronzana medalja. Ljubiša Majdov, trofejni trener, ističe da je prezadovoljan učinkom Milice u Ekaterinburgu.

- Utisci su odlični, radila je fantastično. Imala je jednu klasičnu grešku i to onu koju takmičar ne sme da dozvoli, opustila se, i to u trenutku kada je mislila da će sudija dati „mate”.

U meču za bronzu Nikolićeva je pokazala da je najbolja kada je najpotrebnije.

- Ovu borbu je po mojoj oceni odradila fanstastično. Ono što protivnica nije očekivala, uradila je na levu stranu, što je bio pun pogodak. Sada idemo dalje.

Trener Ljubiša Majdov već u nedelju imaće još jedan ispit, i to sa sinom Nemanjom koji posle trijumfa u Maroku, sada napada i medalju u Ekaterinburgu.

- Umorni smo jer smo bukvalno samo promenili kofereposle Maroka, i evo nas na drugom kraju sveta. Žreb nas opet nije poslužio, ali, navikli smo. Prvo, pa Japanac, ali dobro. Idemo da radimo ono što smo pokazali da najbolje znamo - rekao je trofejni trener Ljubiša Majdov.

U nedelju na tatami izlaze i trofejni srpski džudisti u konkurenciji do 90 kilograma, Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov. Obojica su kao nosioci žreba, slobodni u prvom kolu. Kukolj očekuje u drugom boljeg iz duela Poljaka Pjotra Kučere i Brazilca Eduarda Betonija. Majdov će čekati ishod meča između Japanca Gokija Tadžime i Lija Kočmana iz Izraela.