Luka Jandrić nacionalni sudija i član Novosadskog džudo kluba predstavljao je Džudo savez Srbije na prvom seminaru za sudije za inkluzivni džudo u Štokholmu, u organizaciji Švedskog džudo saveza i Evropske džudo unije.

Trodnevni seminar, organizovan je u sklopu nacionalnog programa obuke Švedskog džudo saveza, a u kom su učešće uzeli sudije i treneri, njih 44 učesnika iz 14 različitih zemalja.

Tokom seminara koji se sastojao iz teoretskog i praktičnog dela, arbitri su stekli znanja na šta treba obratiti pažnju tokom suđenja u inkluzivnom džudou. Na praktično delu, na takmičenju sudije su odmah dobile priliku da dele pravdu u mečevima.

-Utisci posle seminara u Štokholmu su izuzetni. Organizatori su uložili mnogo truda da nam približe inkluzivni džudo kako bismo ga bolje razumeli i bili sposobni da sudimo. Tim koji je sproveo obuku za trenere i sudije zaista je odradio sjajan posao,. Zahvaljujem se tim divnim ljudima na njihovoj divnoj energiji-rekao je Luka Jandrić, nacionalni sudija Džudo saveza Srbije.