Slavku Obadovu srpskom trofejnom džudisti i jednom od najuspešnijih na našim prostorima sa preko 80 osvojenih odličja na međunarodnim i domaćim takmičenjima, uključujući i bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Montrealu 1976. godine, na tradicionalnom polaganju za DAN pojaseve u novosadskom Spensu, danas je uručeno zvanje majstora džudoa 10.DAN-a.

Slavko Obadov ima impozantnu sportsku karijeru dugu 58 godina. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja među kojima se izdvajaju: dva puta Spartakova nagrada, Majska republička nagrada za životno delo, Oktobarska nagrada, Povelja grada Novog Sada, tri zlatne značke SOFK Jugoslavije i srebrna značkom FILA. Četiri puta je proglašavan sportistom grada Novog Sada, a 1973. godine za sportistu Vojvodine. Džudo savez Jugoslavije ga je više puta proglašavao za najboljeg džudistu u državi. Nosilac je nacionalnog priznanja Republike Srbije.

U impozantnoj karijeri, beleži tri učešća na Olimpijskim igrama 1972, 1976 i 1980. godine. Na svetskim i evropskim prvenstvima Obadov je osvojio 12 medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, zlato, tri srebra i osam bronzi.

Uspešan na strunjači, Slavko Obadov je ostavio dubok trag i veliki doprinos na akademskom polju. Obadov je nakon završetka Više škole upisao i završio Fakultet za fizičku kulturu i sport u Novom Sadu i magistarske studije na istom fakultetu. Kao profesor izveo je preko 150 diplomaca na osnovnim studijama, 11 magistara i dva doktoranta. Tokom dvadesetogodišnjeg edukativnog i naučnog rada objavio je samostalno i kao koautor preko 120 naučnih radova, tri univerzitetska udžbenika i četiri monografije.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu predavao je čak sedam predmeta na Osnovnim akademskim studijima, Strukovnim studijima, master i doktorskim studijima.