Za Nemanju i Ljubišu Majdov odlikovanja predsednika Srpske - čast i ponos

Nemanju i Ljubišu Majdova, Zvezdin trofejni dvojac, oca i sina, takmičara i trenera, odlikovao je predsednik Milorad Dodik, povodom Dana Republike Srpske, 9. januara.

Nemanja Majdov, trofejni reprezentativac Srbije, šampion sveta i aktuelni prvak Evrope, odlikovan je Ordenom časti sa zlatnim zracima.

- Veoma sam zadovoljan da kao mlad i uspešan čovek budem nagrađen od svoje države, da budem među ljudima koji su dobili ordene. Najviše zahvalnosti dugujem Republici Srpskoj i njenom narodu. Hvala ljudima koji su stvarali Republiku Srpsku i predsedniku Dodiku koji me odlikovao, a koji se trudi da u Srpskoj živimo slobodno, srećno i zadovoljno – rekao Nemanja Majdov na svečanosti povodom Dana Republike Srpsle

Srpskom trofejnom džudisti je 2018. godine takođe povodom Dana Republike, dodeljeno odlikovanje - Orden zasluga za narod. Majdov je istakao da se trudi da na svom terenu, borilištu, predstavi i proslavi Republiku Srpsku i sve Srbe.

- Bog mi je dao dar da budem što bolji u tome. Velika mi je čast i što je moj otac, takođe, dobio orden - rekao je Majdov i istakao da njegov deda sa očeve strane Nikola-Slobodan Majdov dao život za Republiku Srpsku, a deda sa majčine strane, Miloš Pantić odlikovan je Ordenom za vojne zasluge.

- Drago mi je što sam nasledio ljude koji su odbranili Republiku Srpsku - istakao je Majdov, I podvukao da mu obeležavanje 9. januara znači mnogo, kao da je to praznik koji srpski narod sa ponosom slavi i koji je garant slobode za Srbe u BiH.

Ljubiša Majdov, trofejni srpski trener, najbolji strateg u izboru Evropske džudo unije, savetnik Ivana Todorova, predsednika Džudo saveza Srbije i Stojana Vujka, predsednika UO Džudo kluba Crvena zvezda istakao je da mu ovo odlikovanje predstavlja posebnu čast i ponos, pored svih ostalih nagrada koje je u karijeri dobio za sportski rad.

- Velika je to stvar, posebno jer sam odlikovan povodom 9. januara - Dana Republike. Hvala Republici Srpskoj. Ponosan sam što sam, takođe, kao policajac Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovao u odbrani Republike Srpske. Moj otac Nikola-Slobodan i stric Radomir dali su živote u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za Republiku Srpsku - istakao je Ljubiša Majdov, najuspešniji srpski džudo trener.