Godina izuzetno uspešnih sportskih rezultata Džudo saveza Srbije kao i vrhunskih dostignuća na organizacionom planu obeležila je ovu 2023. Sumiranje urađenog, kako i dolikuje obeleženo je radno, redovnom sednicom Skupštine.
U svečanoj sali SC Šumice, odličnoj atmosferi i u prisustvu delegata Skupštine Džudo saveza Srbije jednoglasno su usvojeni zapisnik sa prethodne sednice, izveštaj o radu za proteklu godinu, izveštaj nadzornog odbora kao i usvajanje finansijkih izveštaja za 2022. kao i izmene i dopune Statuta. Džudo savez Srbije dobio je i potpredsednika, Stojana Vujka, prvog čoveka Džudo kluba Crvena zvezda i predsednika Skupštine SD Crvena zvezda, koji je na ovu funkciju izabran jednoglasno.
Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije pred delegatima nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u ovoj 2023. godini.
-Želim da čestitam Stojanu Vujku na izboru za potpredsednika i želim da čestitam svim klubovima u Srbiji jer ne može da se pravi jak savez bez jakih klubova.  Još jednom smo pokazali da iz godine u godinu napredujemo, a o tome govori broj osvojenih medalja na svetskim i evropskim takmičenjima. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u organizaciji Lige šampiona jer smo za organizaciju ovog takmičenja dobili odlične ocene. Posebno bih istakao broj olimpijskih normi koje imamo -rekao je Ivan Todorov, prvi čovek Džudo saveza Srbije.
O vrhunskim rezultatima na međunarodnoj sceni u klupskoj konkurenciji Todorov kaže:
-Želim da čestitam ODŽK Beogradu koji je bio prvi u Evropi, kao i Džudo klubu Crvena zvezda koji je bila treća i time osvojila sedmi trofej u prethodnih dvanaest godina. Čestitao bih i ženskim klubovima, Džudo klubu Proleter iz Zrenjanina i Džudo klubu Crvena zvezda u ženskoj konkurenciji koji su bili peti. To predstavlja još jedan odgovoran odnos jer zaista imamo ulaganja i u muški i u ženski sport. Uveren sam i nadam se da će sledeće godine ženski sport da pretekne muški. Zaista bih voleo da nam devojke budu bolje.
U narednoj, 2024. godini sportiste očekuje najveći svetski sportski događaj, Olimpijske igre.
-Od svih osam sportista koji imaju normu, želeo bih da više njih ostvare svoje snove i da nas obraduju olimpijskom medaljom. Praktično posle Montreala 76 - te i Moskve 80 - te godine bili smo bez olimpijske medalje bez obzira što smo bili redovni učesnici Olimpiskih igara. Prioritet za nas, sledeće godine pored Igara, biće i nekoliko projekata. Pre svega to je dodatni razvoj inkluzivnog džudoa ali i inicijativa turnira prijateljstava sa svim zemljama u okruženju. Startujemo naravno tradicionalno sa Mađarskom jer je to zemlja sa kojom imamo najbolje diplomatske odnose. Sledeće godine u Beogradu biće održan prvi „Turnir srpsko - mađarskog prijateljstva“ gde očekujemo 500 dece iz Srbije i 500 iz Mađarske, dok će u 2025. organizator ovog takmičenja biti Džudo savez naših severnih suseda. Nastavljamo tradiciju i šaljemo poruku prijateljstva kroz džudo. Naša deca uzrasta od 10 do 14 godina razvijaju prijateljstva između naših zemalja -zaključio je Ivan Todorov.
Da je Džudo savez Srbije organizacija koja svake sezone lestvicu uspeha pomera naviše, najbolje govore ostvareni rezultati.
- Zaista sjajna i uspešna godina rekao je Milovan Bratić, predsednik UO Džudo saveza Srbije. - U januaru smo krenuli velikim intenzitetom, a završila se vrhunskom organizacijom Kongresa i Lige šampiona i Skupštinom. Proteklih dvanaest meseci bilo uspešno za srpski džudo, u mnogim stvarima smo pokazali da zaista vredimo i organizacijski i takmičarski i u svim uzrasnim kategorijama. Na Evropskim i Svetskim prvenstvima osvajali smo medalje što je zaista veliki uspeh kadeta, juniora, seniora, mlađih seniora i veterana. To je stvarno dobar put za narednu godinu od koje očekujemo da nas neko obraduje i olimpijskom medaljom.
Iako je srpska džudo porodica pokazala snagu kako u rezultatskom tako i u organizacionom smislu, u Džudo savezu ističu da ih pravi izazovi tek očekuju.
-Upravo zato što su nam ciljevi svake godine za korak iznad i mi smo našu organizaciju zato tako postavili da dolaze do izražaja svačije ideje. Pokazalo se da su te ideje plodonosne i da daju rezultate. Zato ostavljamo mogućnost svim onim entuzijastima, kažem entuzijastima jer njih ima najviše u džudou, zahvaljujući kojima i ostvarujemo ove rezultate. Ti entuzijasti su u našim klubovima, što svakako pomaže u izgradnji Džudo Saveza Srbije-istakao je Milovan Bratić, predsednik UO Džudo saveza Srbije.