Na dobro poznatoj adresi u prostorijama Džudo kluba Crvena zvezda, Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije i počasni predsednik našeg Kluba, ugostio je NJ.E. ambasadora Kube u Srbiji gospodina Lejda Ernesto Rodriguez Ernandeza.

Tokom razgovora sa NJ.E. ambasadorom Kube Lejda Ernesto Rodriguez Ernandeza, Ivan Todorov, prvi čovek srpske džudo porodice, koji obavlja funkcije predsednika Savetničkog borda predsednika Evropske džudo unije (EJU) i direktor za razvoj Svetske džudo federacije (IJF), nije krio zadovoljstvo zbog vrhunskih rezultata koje na međunarodnoj sportskoj sceni postižu naši reprezentativci kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj -klupskoj konkurenciji.

- Izuzetno smo zadovoljni sa kursom koji je džudo zauzeo ne samo u ovoj sezoni već i u godinama unazad. Vrhunski rezultati postignuti su kako u sportskom tako i organizacionom aspektu rekao je Ivan Todorov, koji je od Evropske džudo unije dobio izuzetno visoke ocene kada je u pitanju organizacija Lige šampiona u Beogradu.

Sa uvaženim gostom, NJ.E. ambasadorom Kube u Srbiji, Todorov je razgovarao na temu razvoja džudoa kod mladjih uzrasnih kategorija kroz realizaciju zajedničkih trening kampova čiji će domaćin biti Srbija i Džudo klub Crvena zvezda.

U prijateljskoj atmosferi razgovaralo se i o saradnji izmedju dve džudo federacije, Kube i Srbije, kroz razmenu i organizaciju sportskih kampova seniorskih ekipa.