Džudisti Crvene zvezde apsolutni su vladari Superlige Srbije, elitnog domaćeg klupskog takmičenja. U velikom finalu savladali su odličan tim Kinezisa iz Niša 4:1 u do poslednjeg mesta ispunjenim Šumicama, odbranili su trofej i time jasno stavili do znanja zašto su neprikosnoveni, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sportskoj sceni.

Ekipa u sastavu Strahinja Bunčić, Vukašin Gačić, Mateja Stošić, Filip Jovanović, Bajsangur Bagajev, Vasilije Grujičić, Đorđe Milanov, Andrey del Rosso Pirolo, Jovan Niškanović, Marko Sarić, Ognjen Đurišić, kapiten Bojan Došen predvođeni trenerima Vladimirom Jovičićem, Nikolom Nikolićem, Davidom Radulovićem i Nemanjom Nikolićem ne samo da su odbranili trofej već su i na najbolji način najavili veliki događaj u Štark Areni, Ligu šampiona na kojoj će jurišati na osvajanje zlatne medalje i jedinog trofeja koji crveno belima nedostaje u bogatoj klupskoj riznici u Ljutice Bogdana.

Vladimir Jovičić i ove godine nepogrešivo je vodio crveno bele na putu do zlatne medalje.

-Zadovoljni smo učešćem ekipe u celini, naročito u finalu jer se vidi da su svi bili u fokusu. Ovo takmičenje je teško za našu ekipu, jer svi očekuju od nas prvo mesto. Iz tog razloga ovo trijumf više za Zvezdu, jer smo uspeli da pobedimo i potvrdimo kvalitet. Baš zato što svi žele da nas pobede oni nemaju šta da izgube, a za nas je sve sem prvog mesta neuspeh. Čestitao bih mojim momcima na stvarnom zalaganju juče i danas, a danas naročito- istakao je Vladimir Jovičić, šef stručnog štaba DŽK Crvena zvezda.

Bojan Došen Zvezdin kapiten godinama unazad podiže šampionski pehar namenjen prvacima najjačeg domaćeg klupskog takmičenja, Superlige Srbije.

-Već smo navikli na trofeje, ovo je naša šesta uzastopna titula i ponovo smo obradovali sve naše Zvezdaše. Finalni meč je protekao onako kako smo očekivali, ali je borba za zlato uvek teška, jer su to dve najbolje ekipe u Ligi. Ovoga puta smo bili dosta bolji i pobedili smo 4:1. Nikako nije bilo lako ni u kvalifikacijama jer svi žele nas da pobede. Pred nama je godinama težak zadatak a to je ostanak na tronu. Uvek je teško nositi se sa tim pritiskom ali poslednjih pet godina uspevamo istakao je Bojan Došen.

Izuzetno kvalitetna ekipa Kinezisa i ovoga puta u finalu bila je Zvezdi više nego neugodan protivnik.

- Ovo je zaista sjajan vikend za nas, Kinezis je jedan od retkih klubova koji ima kontinuitet kada su rezultati u pitanju kako na pojedinačnoj tako i na ekipnoj sceni. U poslednjih deset godina više i ne znam koja je ovo medalja po redu. Pre nekih nedelju dana osvojili smo bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope do 23 godine. Ova godina koliko god teška bila u organizacionom smislu, definitivno je bila jedna od najuspešnijih za naš klub u proteklih 20-tak godina istakao je Nikola Milošević, trener Kinezisa.

Milovan Bratić predsednik UP Džudo saveza Srbije istakao je odličnu organizaciju i vrhunski džudo u Superligi Srbije i Ekipnog prvenstva Srbije za žene.

-Ovaj vikend je bio praznik džudoa u Šumicama, hala je bila puna, juče čak devet sati. Izvanredna organizacija, dobri mečevi, izuzetne ekipe. Finale je bilo spektakularno i organizacijski i sve ono što su naši borci uradili. Savez može da bude zadovoljan organizacijom i rezultatima momaka i devojaka. Na jedan impresivan način završavamo ovu kalendarsku godinu istakao je Milovan Bratić.

Osvajači medalja

1.Crvena zvezda (Beograd), 2. Kinezis (Niš), Partizan (Kikinda), 3. Proleter (Zrenjanin).