Olimpijski komitet Srbije i kompanija Toyota Srbija, zvanično vozilo Olimpijskog tima Srbije, organizovali su testiranje vozačkih sposobnosti sportista članova OKS u okviru Nacionalne vozačke akademije u Subotištu

Marica Perišić,  trofejna reprezentativka naše zemlje i jedna od sportistkinja koja je imala priliku da prođe obuku u okviru NAVAK akademije, učesnica Olimpijskih igara Tokio 2020, ovom prilikom je istakla

-Veoma mi je drago što sam imala priliku da budem ovde sa ostalim sportistima kolegama i da naučim nešto više o bezbednosti u saobraćaju. Fenomenalno i zanimljivo iskustvo oprobano u praksi, značiće puno u budućnosti.

Ovaj trening namenjen je vozačima koji prelaze umerene kilometraže i koji koriste automobil uglavnom za prevoz od kuće do posla.

Tokom celodnevnog treninga, svi učesnici su imali prilike da prođu napredni trening bezbedne vožnje i vožnje u uslovima povećanog rizika od saobraćajne nesreće. Trening se sastojao od teorijskog i praktičnog dela. Praktični deo se odvijao na trkačkoj stazi Nacionalne vozačke akademije NAVAK, kao i na različitim vozačkim poligonima i simulatorima.

Tokom treninga, svi učesnici su imali priliku da probaju i nauče različite manevre prilikom vožnje u uslovima povećanog rizika (naglo zaobilaženje prepreka na klizavom putu i pri povećanoj brzini; ponašanje automobila na putu prilikom različitih atmosferskih uslova vožnje, simulacija prevrtanja automobila na krov; simulacija čeonog sudara…).

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Toyota Srbija po drugi put zajednički organizuju napredni trening bezbedne vožnje za sportiste i članove Olimpijskog komiteta Srbije.