Srpski džudisti proteklog vikenda učestvovali su na nacionalnom prvenstvu u organizaciji Specijalne Olimpijade Madjarske u gradu Baji. Sa ovog takmičenja predstavnici Džudo saveza Srbije vratili su se sa šest vrednih odličja. Zlatnim medaljama okitili se se inko Lemić i Dimitrije Savić, zvanje vicešampiona pripalo je Djordju Jovanoviću, Srdjanu Vucelji i Jovanu Baniću dok se Katarina Galamboš okitila bronzanim odličjem.

-Obzirom da džudo u Srbiji još uvek nije uvršten u sportove Specijalne Olimpijade, takmičari kluba Sensei-IN iz Sombora dobili su poziv od domaćina da uzmu učešće na ovom Prvenstvu kao gosti. Ovo je bilo prvi put da su naši džudisti uzeli učešće u ovom tipu takmičenja i tom prilikom osvojili šest vrednih odličija u svojim kategorijama -istakla je Sajonela Krga trener i predsednica DŽK Sensei-IN.

Koliko je protekli period koji je obeležila pandemija korona virusa teško pala svim sportistima, jasno pokazuju i utisci džudista iz Sombora.

-Ovo je bilo prvo takmičenje posle skoro tri godine na kom smo uzeli učešće, obzirom na stalna otkazivanja planiranih zbog korona virusa. Presrećni smo što nam se omogućilo prisustvo i zadovoljni smo postignutim rezultatima. Ono što je najbitnije da su dzudisti uprkos svemu nastavili sa treniranjem sa jednakom voljom i željom za napretkom. Svakako da su nam takmičenja značajna kao jedan od načina verifikacije postignuća, ali još važnija je motivacija za redovnim dolascima na treninge i bavljenju sportskom aktivnosti i u funkciji poboljšanja zdravstvenog stanja- Sajonela Krga trener i predsednica dzudo kluba Sensei-IN.

-