Istorijski uspeh srpskog džudoa, ekipa Crvene zvezde, na najjačem klupskom takmičenju, Ligi šampiona u Parizu osvojila je srebrno odličje. U velikom finalu crveno beli u sastavu Strahinja Bunčić (66kg), Rustam Orujov (do 73 kg), Zebeda Rekhviašvili (81kg), Jovan Niškanović (81kg), Nemanja Majdov (90kg), Bojan Došen (100kg) i Lukaš Krpalek (preko 100 kg) odmerili su snage sa višestrukim osvajačem ovog takmičenja, ekipom Yawara Newe u kome su Rusi slavili 4:1.

Na putu do medalje Crvena zvezda je bila bolja od domaćina, ekipe Flam 19 3:2. Ni odlična ekipa Golden Gori iz Gruzije nije imala rešenje u polufinalu za srpske šampione 3:2.

Stojan Vujko predsednik Izvršnog odbora DŽK Crvena zvezda po osvajanju Superlige Srbije, jasno je najavio da ekipa u Pariz ide sa šampionskim ambicijama.

-Dokazali smo da smo evropska džudo sila i da smo u samom vrhu. Ove sezone smo bili spremni za najsjajnije odličje što smo pokazali tokom čitavog turnira. Naredne godine sasvim sigurno idemo na zlato. Čestitke našim momcima i čestike odličnim devojkama iz Slavije koje su osvojile bronzanu medalju u Ligi šampiona istakao je Stojan Vujko.

Ekipa novosadske Slavije u Parizu je takođe ostvarila odličan rezultat osvajanjem bronzanog odličja. Srpske dame, u sastavu Nadežda Petrović (52kg), Marica Perišić (57kg), Tea Tintor (63kg), Jelena Tasić (63kg), Anka Pogačnik (70kg), Milica Žabić (+78kg) i Milica Cvijić (+78kg) predvođene trenerom Vladimirom Jovičićem još jednom su potvrdile kvalitet na međunarodnoj sceni pobedom za treće mesto nad domaćom ekipom, SGS Judo. Novosađanke su na putu do odličja ostvarile pobedu nad ruskom Yawara Newom, da bi u polufinalu izgubile od šampionki iz 2019. RSC Champigny (Francuska).

-Na poslednjem takmičenju u 2019 osvojili smo srebro u Ligi Evrope čime smo se plasirali u Ligu šampiona. Medalja je velika stvar. Potajno smo se nadali odličju, nismo želeli da previše pričamo o tome, i evo stigli smo do medalje. Najteži je bio taj meč za bronzu. Računali smo da ćemo krenuti pobedom, ali smo u prvom duelu pretrpeli poraz koji je bio diskutabilan. To nas nije poremetilo, devojke su u naredna tri meča ostvarile tri pobede i uspele da osvoje medalju. Čestitke Zvezdi na vrhunskom rezultatu, ovde smo još jednom pokazali jedinstvo i navijali jedni za druge - istakao je Jovičić.

Za ekipu Slaviju ovo je najbolji klupski rezultat posle Ankare kada su 2017. takođe u Ligi šampiona ostvarile plasman na peto mesto. Crveno beli u klupskoj riznici imaju bogatu kolekciju medalja osvojenih upravo u ovom takmičenju, setimo se samo Portugala (Odivelas) 2019 i bronzanog odličja, kao i Rumunije (Bukurešt) 2018. kada su godinu završili identičnim rezultatom. U Beogradu 2016. stigli su do vicešampionskog odličja (Klupsko prvenstvo Evrope) kao i 2014. kada su na početku evropske klupske priče osvojili treće mesto.