Tradicija uspeha se nastavlja. Podmladak Džudo saveza Srbije oduševio je na Prvim Svetskim školskim sportskim igrama ( U 15), osvajanjem 14 medalja (2-2-10) na najvećem međunarodnom multi-sportskom događaju za učenike od 13 - 15 godina na kome su snage odmeravali u 14 različitih sportova. Na Džudo takmičenju koje je držano u Beogradu u Sportskom centru Šumice (13. i 14. septembra) Orlići su završili sa vicešampionskim zvanjem u ukupnom plasmanu.

Zlatne medalje osvojile su Anđela Simić (do 36kg) i Aleksandra Andrić (do 63kg). Vicešampionskim zvanjem okitili su se Jana Jovanović (do 48 kg) i Nikola Obradović (do 66 kg) dok su sa bronzanim odličjima riznicu Džudo saveza Srbije obogatili Milana Vrćinac (do 32kg), Milica Vrcinac (do 36 kg), Natalija Prolić (do 40 kg), Anja Jovanović (do 44 kg), Nevena Pavlović (do 48 kg), Aleksa Milošević (do 34 kg), Vuk Nedeljković (do 38 kg), Srđan Miljić (do 42 kg), Veljko Milanović (do 50 kg) i Aleksa Đurović (do 60 kg).

- Naši mladi džudisti ostvarili su vrhunski rezultat na međunarodnoj sportskoj sceni. Veliki uspeh za ceo tim Srbije, osvajanjem dva zlata, dva srebra i 10 bronzi. Tim Srbije ovim je ostvario plasman na drugo mesto u ukupnom plasmanu -rekla je koordinator Džudo tima Saveza za školski sport Srbije, Svetlana Vajnberger Mihelčić - Mladi džudisti pokazali su veliku borbenost u svakoj kategoriji. Neke borbe su bile zaista teške. Uspeh u svakom pogledu i uputila bih čestitke svima, takmičarima, klubovima, školama, roditeljima i naravno matičnom Savezu

Premijerno izdanje Svetskih školskih sportskih igara ( U 15) nije imalo samo sportsko -takmičarski karakter.

-Učenici su imali priliku da kombinuju takmičenje sa obrazovnim programima, uključujući seminare i radionice. Pored takmičarskog akcenat je bio i na edukativnom programu što je izuzetno važno za sve mlade ljude u ovom uzrastu -zaključila je Svetlana Vajnberger Mihelčić.