Srpski džudisti nastavili su sa odličnim rezultatima na međunarodnoj sportskoj sceni. Podmladak Džudo saveza Srbije blistao je u Rigi na Evropskom prvenstvu za kadete.
Strahinja Maleš ( do 66 kg) i Dušan Grahovac ( do 73 kg) okitili su se srebrnim odličjima, dok je kategoriji do 66 kilograma Aleksa Bubalo bio na korak do medalje i ostvario plasman na peto mesto.
Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije prvi je uputio čestitke mladim džudistima.
-Čestitke takmičarima, trenerima, klubovima kao i roditeljima. Zajednički rad još jednom je dao željeni rezultat. Odlični rezultati naših kadeta dokaz su sistematskog rada našeg Saveza istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.
Strahinja Maleš je na putu do finala posle prvog kola u kome je bio slobodan u drugom savladao odličnog mladog džudistu iz Turske, Emrea Karadumana iponom u zlatnom bodu. U trećem je bio bolji od Danca Aksela Burlunda čime je postao pobednik A grupe i polufinalista. U ovom meču snage je odmerio sa drugom iz reprezentacije Aleksom Bubalom koji je posle ovog duela morao da se bori u repasažu. U velikom finalu na žalost, ruski predstavnik odlični Timur Arbuzov bio je bolji i osvojio je zlatno odličje.
Dušan Grahovac doneo je drugo srebrno odličje za tim Srbije. Grahovac je u kategoriji do 73 kilograma u prvom kolu bio bolji (ipon) od Francuza Tomasa Pulija.Austrijanca Isu Naću rešio je identičnim rezultatom, iponom. Na putu ka polufinalu savladao je druga iz reprezentacije Mihajla Simina. Duel za ulazak za finale, sa Gruzijcem Vaktangom Pavliašvilijem, dugo će se pamtiti. Posle deset i po minuta borbe, u zlatnom bodu, uspeo je da ostvari pobedu i izbori borbu za zlato. Ipak, sa ovog Prvenstva Evrope, odlični Dušan Grahovac vraća se sa zvanjem vicešampiona, jer je u borbi za zlato, na žalost ovoga puta bio bolji Rus Rolan Kunizev.
U istoj kategoriji Mihajlo Simin ( do 73 kg) je ostvario plasman na sedmo  mesto.
-Izuzetno sam zadovoljan onim što su momci danas pokazali. Imali smo izuzetan niz od 12 pobeda, kao i čak četiri četvrtfinala u jednom trenutku. Što se tiče Strahinje Maleša bio je odličan i ostvario je vrhunski rezultat uprkos i povredi kuka koja se desila u međuvremenu. Odličan je bio i Dušan Grahovac koji je imao antologijski meč u polufinalu i koji je uspeo da reši u svoju korist. Rezultati naših kadeta dokaz su studioznog rada svih trenera, klubova i Saveza istakao je David Radulović, trener kadetske reprezentacije Srbije.