Nemanja Majdov srpski trofejni džudista učešće na olimpijskom turniru u Tokiju, na žalost, završio je bez borbe za medalju.

Majdovu je prvi protivnik na tatamiju Nipon Budokana, voljom žreba bio je Nemac Eduard Tripel. Bio je to duel dva odlična borca u kome je srspki džudista sve vreme situaciju držao pod kontrolom. Gvozdeni gard Majdova Tripel nije mogao da reši, i tako je bilo sve do trenutka, na 40 sekundi do isteka meča. Tada je na žalost, Tripel uspeo da nađe rešenje za Majdova i da poentira na vazari. U nastavku duela iako bolji, Majdov nije uspeo da nađe rešenje i stigne rednost koju je ostvario Nemac.

Treba podsetiti da je Nemanja Majdov do sada nebrojeno puta obradovao srpsku sportsku javnost sa obe strane Drine. On je najtrofejnija srpska džudoka, koji prvu titulu šampiona Evrope osvojio 2014. godine u Bukureštu, a isti uspeh ponavlja i 2016. godine u Malagi i tako postaje dvostruki šampion Starog kontinenta za juniore. Na Olimpijskim igrama za mlade iste godine u Nandžingu, okitio se srebrom. U Budimpešti 2017. Majdov na Svetskom seniorskom prvenstvu osvaja titulu šampiona u kategoriji do 90 kilograma. Samo godinu dana kasnije osvaja srebro na EP za seniore, a isti uspeh ostvario je i u Taragaroni na Mediteranskim igrama. Uz ove vrhunske rezultate, tu su i zlato osvojeno na Gran priju u Marakešu, 2019, kao i šampionsku titulu sa Gran slema u Bakuu. Na SP u Tokiju 2019. iako povređen osvaja bronzano odličje a u istoj sezoni osvaja i prvu medalju na Mastersu. Ljubiša Majdov, trofejni strateg a pre svega otac Nemanje Majdova, proglašen je za najboljeg trenera Evrope a 2020. i za najboljeg trenera Srbije.

Džudo je sport koji se trenira u celom svetu a treba istaći da se vrhunski borci nalaze u svakoj državi i da gotovo da više nema autsajdera. Činjenica je da sam plasman na Olimpijske igre ravan podvigu jer je put do Igara gotovo paklen, a Nemanja Majdov je među prvima overio vizu za Tokio. Srpski trofejni džudista koji u svojoj bogatoj riznici ima najveći broj vrednih medalja sasvim sigurno je jedan od aduta Srbije za Pariz 2024.