Mlada Anja Obradović kroz kontinentalnu kvotu, vrhunskim rezultatima na međunarodnoj takmičarskoj sceni, izborila je učešće na najvećoj sportskom događaju na planeti, 32. Letnjim Olimpijskim igrama.

U kategoriji do 63 kilograma, voljom žreba, Anjina prva protivnica je bila trofejna takmičarka, iskusna 31. godišnja Holanđanska Jul Fransen. U prvom duelu sa Holanđankom u Nipon Budokanu, naša Anja Obradović na žalost platila je ceh neiskustvu. Jul Fransen je to znala da kazni i izbori prolazak u dalji tok takmičenja u kome se borila za bronzano olimpijsko odličje.

Anja Obradović je deo trofejne mlade generacije srpskih takmičarki koje od kadetskih dana osvajaju odličja na međunarodnoj sportskoj sceni i na najbolji način predstavljaju našu zemlju.

Da podsetimo samo da je Anja Obradović do sada osvojile četiri svetske medalje od kojih kadetsku, dve juniorske i poslednju u ovom nizu za sada, seniorsku na Svetskom prvenstvu u Budimpešti Obardovićeva, nekadašnja juniorska vice-šampionka sveta, osvajanjem bronze na seniorskom SP u Mađarskoj, pridružila se legendarnoj Mari Kovačević, koja je 2003. na SP u Osaki takođe osvojila treće mesto u apsolutnoj kategoriji.

Učešće na Olimpijskim igarma u Tokiju svakako je veoma vredno iskustvo a imajući u vidu sve dosadašnje rezultate na međunarodnoj sceni, Anja Obradović je svakako naša nada za Olimpijske igre u Parizu od koje na ovom takmičenju sasvim sigurno očekujemo i medalju.