Naša Marica Perišić, vrhunskim rezultatima na međunarodnoj sportskoj sceni izborila je vizu za članstvo u srpskoj ekspediciji u Tokiju u kategoriji do 57 kilograma. Na tatamiju Nipon Budokana trećeg takmičarskog dana olimpijskog džudo turnira imali smo priliku da vidimo Perišićevu, onako kako smo i navikli, borbenu, upornu na tatamiju. Još jednom je na zadovoljstvo svih ljubitelja i poštovaoca olimpijskog borilačkog sporta u našoj zemlji, 21. godišnja uzdanica Orlova, pokazala kako se brane boje Srbije

Marica Perišić je u prvom kolu snage odmerila sa Sandom Aldas džudokom iz Sirije koja je učešće na 32. izdanju Letnjih olimpijskih igrama uzela pod zastavom IJF Refugee Team-a. Srpska džudoka je odlično ušla u meč i potpuno očekivano ovaj duel završila onako kako smo i očekivali, maksimalnim rezultatom 10:0.

U drugom meču na Olimpijskim igrama, trofejna srpska reprezentativka je snage odmerila odličnom Izraelkom Timne Levy Nelson. Meč u kome su snage odmerile dve odlične takmičarke u potpunosti je opravdao očekivanja svih ljubitelja džudoa. Neizvesna borba, Perišićeve i Levy nastavila se i zlatnom bodu. Ovo je bio verovatno i najduži meč na čitavom turniru i trajao je preko 10 minuta. Imali smo priliku da vidimo izuzetnu, pravu rovovsku borbu. Ipak, na žalost svih ljudbitelja džudoa u Srbiji, iskustvo je na kraju bilo na strani Izraelke, bronzane sa Evropskog prvenstva i devetoplasirane džudistkinje na svetskoj rang listi.

Učešćem i odličnim mečevima na Olimpijskim igrama u Tokiju, Marica Perišić je još jednom potvrdila svetsku klasu. Uostalom drugačije se i nije moglo očekivati od ćerke naše proslavljene džudistkinje Radmile Perišić koje, se svi poznavaoci džudoa pre svega sećaju po vrhunskom džudou, ali i neverovatnoj hrabrosti i upornosti. Upravo ovako se može opisati i učešće Marice Perišić ne samo sada na Olimpijskim igrama, već i na svakom takmičenju na kome brani boje Srbije.

Za Perišićevu, trofejnu reprezentativku Srbije i uzdanicu DŽK Borac, vreme velikih i značajnih takmičarskih rezultata tek dolazi. Srpska trofejna džudistkinja koja u proteklom periodu između ostalih u bogatu riznicu dodala i zlato sa Pan Amerikan Openu u Limi 2019, bronzanu medalju sa Gran Slema u Kazanju 2021 ali i titulu evropske šampionke za juniore 2020 u Poreču, naša je nada za Olimpijske igre u Parizu od koje na ovom takmičenju sasvim sigurno očekujemo i medalju.