Milica Nikolić, srpska trofejna rerezentativka, na Olimpijskim igrama u Tokiju još jednom je dokazala da je s pravom među najboljim džudistkinjama na svetu.
Na turniru najboljih u Nipon Budokanu u prestonici Japana, Milica Nikolić je na najbolji način još jednom pokazala kako se brane boje Srbije.
Voljom žreba prva protivnica Nikolićevoj u Tokiju bila je Francuskinja Širin Bukli, vrsna džudistkinja koja u svojoj riznici ima vredna odličja sa međunarodne sportske scene. Bukli je između ostalog i zlatna sa Evropskog prvenstva za seniorke 2020 u Pragu. Ipak u duelu u Nipon Budokanu u Tokiju srpska džudistkinja jasno je pokazala kvalitet i iponom pobedila odličnu Francuskinju. Nikolićeva je tokom meča naterala Francuskinju na tri šidoa što je donelo i pobedu u prvom duelu na Olimpijskim igrama i prolaz u osminu takmičenja.
U narednom meču Nikolićevu je čekala Daria Bilodid, džudistkinja koja je do skoro bukvalno bila nepobediva i koja u svom takmičarskom CV-u ima između ostalog i dva svetska zlata. Iako je Milica pred sobom imala ovakvu protivnicu, ni u jednom segmentu meča Nikolićeva nije davala respekt, čak naprotiv. Milica Nikolić vodila je tokom čitavog meča i imala je dve kazne prednosti čime je još jednom potvrdila svetsku klasu. Ipak u poslednjoj sekundi Daria Bilodid iskoristila je poslednju šansu i okrenula tok meča u svoju korist.
Milica Nikolić je srpska džudistkinja koja je među prvima overila vizu za odlazak na Olimpijske igre . Zvezdina takmičarka je do sada u bogatu klupsku riznicu dodala je dve titule šampionke Evrope za mlađe seniorke 2015. i 2016. u Bratislavi i Tel Avivu dok je 2018 takođe u glavnom gradu Izraela osvaja bronzano odličje na EP za seniore. Sa IJF World Tour takmičenja donela je čak 17 medalja.