Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije na licu mesta su se uverili da među našim olimpijcima vlada odlična atmosfera, kao i da u rezidencijalnom delu Tima Srbije u Olimpijskom selu sportisti imaju sve uslove za kvalitetan boravak.

Predsednik Maljković istakao je da je zadovoljan radom Misije Olimpijskog komiteta Srbije i da su svi na usluzi sportistima kako bi napravili najbolje rezultate.

– Moram da pohvalim organizaciju našeg tima u Olimpijskom selu. Olimpijski komitet Srbije je servis koji je na usluzi sportistima, i to jako uspešno radimo. To je prva stvar koju sam pitao sve sportiste pri dolasku, kako su zadovoljni sa uslovima u Selu i radom naše Misije. Atmosfera je odlična, oseća se jedinstvo. Magija Olimpijskih igara čini svoje. Želimo da to pretočimo u dobre rezultate. Velika su očekivanja, to govori poseta na današnjoj konferenciji za medije našeg tima koja je bila najposećenija u Tokiju. Najviše zahvaljujući najboljim ambasadorima naše zemlje, Novaku Đokoviću, Filipu Filipoviću, Maji Ognjenović i Sonji Vasić koji su prisustvovali konferenciji, kao i svim sportistima koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. Apelujem na kompletnu javnost da bodri sportiste i kada bude teško, da ih podržimo sa jedinstvenim pozitivnom stavom iz kojeg će proizaći dobri rezultati – rekao je predsednik OKS prilikom posete Olimpijskom selu.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki takođe apostrofira dobru atmosferu među Timom Srbije i ističe da postaje prisutan i pozitivan takmičarski naboj kod naših sportista.

– Prvo bih napomenuo da je sjajno što smo dobili mogućnost da uđemo u Selo i pozdravimo naše sportiste, jer je i to do pre nekoliko dana bilo neizvesno zbog oštrih kovid protokola koji su na snazi. Kao neko ko ima i takmičarsko iskustvo sa Olimpijskih igara i ko je bio stanovnik Olimpijskog sela, prepoznajem dobru atmosferu. Vidi se takođe da svi sportisti postaju usmereni ka izazovima koji ih očekuju u narednim danima i da su spremni za takmičenje – istakao je Višacki.

Prvi sportista Olimpijskog tima Srbije koji će nastupiti na Igrama je veslačica Jovana Arsić koja predstavlja našu zemlju u disciplini ženski skif. Nju sutra u Tokiju od 10.20 časova po lokalnom vremenu očekuju kvalifikacije, a Višacki je kao nekadašnji veslač razgovarao sa Jovanom kojoj je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama.

– Jovana je prošla kroz težak period zbog dvonedeljnog karantina u kojem se našla pri dolasku u Japan, kao i Vasić i Mačković. Nju sutra očekuje veliki dan, sve te stvari na koje nije mogla da utiče mora da ostavi iza sebe i da se okrene samo onome što je čeka kroz samo nekoliko sati. Kao što sam i njoj rekao, mora da uživa u svakom trenutku iskustva koje je pred njom i da sa pozitivnim stavom uđe u trku – jasan je bio generalni sekretar OKS.