Na Olimpijskim igrama u Tokiju koje počinju za tačno 30 dana, boje Srbije u nacionalnom kimonu braniće pet reprezentativaca Džudo saveza Srbije.

Sada i zvanično, na olimpijskom tatamiju na najvećem svetskom sportskom takmičenju, nadmetaće se naši trofejni džudisti Milica Nikolić ( do 48 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja Obradović ( do 63 kg) i Nemanja Majdov ( do 90 kg) i Aleksandar Kukolj ( do 100 kg).

- Kao što sam rekao i posle Svetskog prvenstva u Japanu, u septembru 2019. naša realnost je bila pet do šest plasmana na Olimpijske igre. Sa zadovoljstvom čestitam svima koji su doprineli da ostvarimo ovaj rezultat i ističem da nas je ova generacija navikla na vrhunske rezultate, što je odlična sinergija rada Saveza, klubova, trenera i svih onih koji su uključeni u njihov rad. Odlična komunikacija i sistemski rad rezultirali su sa pet plasiranih takmičara za Olimpijske igre.

Ivan Todorov prvi čovek Džudo saveza Srbije ističe odličan zajednički rad ali podvlači i izuzetno važnu podršku države i Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

-Ovom prilikom želim da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao kvalitet i pontencijal borilačkih sportova i projekat „Nacionalni trening centar“ u Košutnjaku. Sa tim centrom, džudo će imati svoju kuću i perspektivu da džudo podignemo na još viši nivo. Želim da se zahvalim ministarstvu omladine i sporta i ministru Vanji Udovičiću kao I perdsedniku OKS-a Božidaru Maljkoviću i Olimpijskom komitetu Srbije koji maksimalno podržavaju sve naše kategorisane sportiste. Sve ovo je dodatni impuls ka Parizu i Los Anđelesu- istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.