Ekipa Džudo kluba Kinezis oduševila je na Prvenstvu Srbije za juniore, osvajanjem prvog mesta u ukupnom plasmanu. U voždovačkim Šumicama u konkurenciji 163 takmičara iz 53 kluba, odlični džudisti Kinezisa sa deset takmičara na tatamiju, u bogatu riznicu dodali još pet vrednih medalja ( 4-0-1). Na drugoj poziciji je dobro poznata trofejna ekipa Partizana iz Beograda koji su se okitili sa zlatom, dva srebra i dve bronze. Ekipa Rakovice još jednom je oduševila svoje navijače sa trećim mestom u generalnom plasmanu sa zlatom, srebrom i tri bronze.

Nišlije su još jednom jasno stavili do znanja da se džudo škola Kinezisa s pravom može nazvati fabrikom šampiona.

-Odličan dan na Prvenstvu Srbije za juniore za naš tim. Ne pamtim kad smo se, i da li smo se ikad, kući vratili sa četiri titule šampiona. Ova ekipa je svojim napornim radom i kvalitetom to zaslužila. Po ko zna koj put smo dokazali da se najbolji džudo u Srbiji radi u našoj sali. Grad Niš treba da bude ponosan na tu činjenicu -rekao je trener doc. dr Nikola Milošević.

Pre dve nedelje džudisti Kinezisa obećali su borbu za najviši plasman.

-Obećali smo a na Prvenstvu Srbije smo na fantastičan način predstavili potencijal koji poseduju naši juniori. Čač četiri šampiona, u zaista paklenoj konkurenciji 53 kluba, rezultat je za ponos. Nadam se da ćemo imati dovoljno finansijskih sredstava da ovim sjajnim mladim ljudima obezbedimo izlazak na međunarodnu scenu, jer su oni to svojim radom i rezultatima itekako zaslužili- rekao je trener prof. dr Nemanja Stanković.

Da je Prvenstvo Srbije za juniore u potpunosti opravdalo očekivanja, kao I da je viđen vrhunski džudo pobrinule su se mlade snage DŽSS.

U konkurenciji do 60 kilograma Lazar Stanković iz DŽK Aleksinac još jednom je potvrdio kvalitet zlatnom medaljom i ujedno se okitio zvanjem najboljeg takmičara.

- Zadovoljan veoma jer sam druga godina kadeta, a ovo su juniori. Borbe su bile teške. Ovo zlato bih posvetio jednoj osobi kojoj je danas rođendan. Srećan rođendan- rekao je Lazar Stanković.

Crvena Zvezda može da se pohvali još jednom zlatom u bogatoj riznici koje je osvojio Lazar Albijanić u kategoriji do 66 kilograma.

- Baš sam zadovoljan zlatnom medaljom, za to smo i radili. Ovo je moja prva medalja i veoma mnogo mi znači. Bila je teška konkurencija. Generalno su svi juniori  bili odlični. Najteži meč bio je finale.

Stefan Radovanović takmičar Kinezisa okitio se zlatom u konkurenciji do 73 kilograma.

- Konkurencija je bila jaka,  spremao sam se dugo vremena za ovo takmičenje. Srećan sam, dao sam sto posto na tatamiju. Biće i bolje, treniraćemo za još više za bolje rezultate i uspehe.

Tradicionalno takmičari Cementa i na ovom prvenstvu  postigli su vrhunske rezultate. To potvdjuje i i Velimir Kosović do 81 kilograma.

- Bilo je teško. Poslednji meč, finalni, je bio najteži. Miljan je odličan borac, perspektivan, mlad i ima odlične rezultate. Imao sam četiri meča, prva dva sam dobio u zahvatu u parteru. Treći sam bacio na ipon, a finale sam dobio na kaznu. Prezadovoljan sam zlatnom medaljom -rekao je Velimir Kosović.

Zoran Milenović ( do 90 kg) uzdanica ODŽK Beograda na putu do zlatne medalje sve protivnike rešio je iponima.

 - Današnje takmičenje je bilo vrlo jako, moja kategorija je bila jedna od jačih. Imao sam tri meča, sva tri sam dobio iponom. Izdvojio bih finale koje je bilo veoma teško. Morao sam da se fokusiram i morao sam da budem fizički i psihički veoma pripremljen. Zadovoljan sam rezultatom i zlatnom medaljom.

U konkurenciji do 100 kilograma kao i superteškoj dominirali su džudisti Kinezisa. Pozlatili su se Aleksandar Stojkov (do 100kg) i Andrija Stošić ( preko 100 kg).

- Veoma jaka kategorija. Imao sam tri meča, sva tri pobedio. S obzirom da smo jako trenirali sve vreme prezadovoljan sam rezultatom. Očekivali smo zlato- rekao je Aleksandar Stojkov.

Kao i Aleksandar Stojkov tako i njegov klupski drug Andrija Stošić u suna putu do zlatnog odličja imao je tri meča

- Imao sam tri meča. Svaki protivnik je za sebe nezgodan i teško je boriti se protiv njega. Nema lakog meča, svaki je težak na svoj način. Zadovoljan sam zlatom, sve sam odradio kako sam se dogovorio sa trenerom, sve je išlo po planu i došlo je zlato. Čestitam svim osvajačima medalja- rekao je šampion Srbije u superteškoj kategoriji za juniore, Andrija Stošić.

Odličan rezultat juniora Kinezisa nastavila je u konkurenciji juniorki Nevena Milić (do 48kg).

- Takmičenje je bilo sjajno. Borila sam se najbolje što sam mogla i došao je rezultat. Što se tiče konkurencije, svi su jednako dobri, nema razlike. Džudo je takav sport da možeš uvek da izgubiš ili pobediš.

U konkurenciji do 52 kilograma blistala je odlična džudistkinja  Nikolina Nišavić iz Partizana Beograd.

- Ovo je bilo slično kadetskom državnom prvenstvu i dobro smo se pripremali jer je ovo, ujedno, poslednje takmičenje do septembra. Veoma sam zadovoljna jer se sa ovim devojkama takmičim već duže vreme. Bilo je teško, zato je uspeh slađi- istakla je Nikolina Nišavić.

Teodora Ćopić potvrdila je kvalitet na domaćoj sceni zlatom osvojenim u konkurenciji do 57 kilograma.

- Bila je dobra konkurencija. Ciljala sam finale i pobedu. Imala sam povredu, pa nisam redovno trenirala, ali, uprkos tome, sve je prošlo kako treba. Veoma sam zadovoljna zlatom,

U završnoj sezoni u juniorskoj konkurenciji, Jelena Tasić ( do 63 kg) očekivano se okitila najsjajnijim odličjem.

- Generalno zadovoljna sam odrađenim borbama. Očekivala sam zlato jer je ovo poslednja godina da se takmičim kao junior. Zato i jesam zadovoljna uspehom.

Milica Mihajlović iz Instituta za džudo okitila se zlatom u konkurenciji do 70 kilograma.

- Bilo je veoma teško. Što se tiče rezultata, jesam, naravno, zadovoljna. Mogla sam i bolje, ali imala sam povrede. Drugi put sam radila ovu kategoriju. Na Prvenstvu Beograda sam bila druga, sad sam osvojila zlato, pobedila nekoga ko je pre toga bio bolji od mene. Zadovoljna sam osvojenom medaljom.

U klupsku riznicu Cementa iz Beočina odlazi još jedno zlato ovoga puta osvojeno u konkurenciji do 78 kilograma.

- Bile su naporne borbe, pogotovu prva i finale. U finalu sam bacila na vazari, dobila sam dva šida, ali sam na kraju pobedila. Nisam baš zadovoljna kako sam radila, moglo je i bolje, ali uvek može bolje. Zlatom sam zadovoljna rekla je Jovana Stjepanović.

Da su mlade dame u odličnoj formi potvrdila je i Katarina Orlović iz Rume koja se okitila zlatom u konkurenciji preko 78 kilograma.

- Turnir je bio odličan, konkurencija je bila na nivou. Vidi se da su se svi pripremali za Prvenstvo. Najteži meč je bio finalni. Radila sam ga sa klupskom drugaricom. Odlično se poznajemo, znamo šta možemo da očekujemo jedna od druge. Bilo je zaista teško, ali ovaj put sam ja bila bolja-rekla je Katarina Orlović.