Godina koju je obeležila pandemija virusa COVID 19 teška je za sve sportiste. Prekid trenažnih i ostalih takmičarskih aktivnosti, svakako će ostaviti traga kao i da će biti potrebno vreme da se sve vrati u regularne tokove.

Period pandemije koji još traje nepovoljno je uticao i n naše sportiste u inkluzivnom džudou. Za njih, vežbanje nije samo fizička aktivnost, već i vid okupacione terapije i način za održavanje mentalnog i fizičkog kapaciteta.

Upravo zbog svih okolnosti a u želji da se nastavi sa treninzima, u skladu poštovanjem svih preporučenih epidemioloških mera, iz sekcije za inkluzivni džudo DŽK Bačka iz Sombora i DŽK Jedinstvo, iz Kačareva organizovan je zajednički trening na Spens-u.

Džudiste i trenere je pozdravio Miroljub Ničić, predsednik DŽSV i Mladen Stojšin, sekretar Sportskog saveza Vojvodine u ime domaćina ove akcije.

-Naši džudisti su imali priliku da po prvi put stanu na tatami novosadske Slavije i upoznaju se sa istorijom koju ona nosi. Sećam se svog prvog susreta sa ovom salom i imala sam želju da naši dzudisti osete isto divljenje i ponos što se bave ovim sportom kao što sam i ja tada osetila. Iz tog razloga smo odabrali da naš susret upravo bude u Novom Sadu- rekla je Sajonela Krga, predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa za osobe sa invaliditetom Džudo saveza Srbije.


Projekat je realizovan uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu i ,,Inkluzivni dzudo- dzudo za sve 2" Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


-U ovoj godini koja teška za sve, u kojoj smo osetili kako to izgleda kada ceo svet prestaje da funkcioniše, za naše sportiste u inkluzivnom džudou sve je još teže. Čitava situacija je uticala na njihovo psihofizičko stanje. Ovaj susret je njima mnogo značio. Upravo zato posebnu zahvalnost dugujemo našim domaćinima, Džudo savezu Vojvodine i Džudo klubu Slavija na izuzetnom gostoprimstvu- istakla je Sajonela Krga.