Za vrhunske rezultate koje srpski džudo dvojac u sastavu Ljubiša i Nemanja Majdov postižu već godinama na međunarodnoj sportskoj sceni, od Džudo saveza Srbije na adresu šampionske džudo porodice stiglo je još jedno važno priznanje.

Na sednici Upravnog odbora Džudo saveza Srbije kojom je predsedavao prof dr Milovan Bratić jednoglasno je usvojena odluka da se naš najtrofejniji strateg, Ljubiša Majdov, proglasi za najuspešnijeg trenera u ovom olimpijskom ciklusu.

Odlične vesti obradovale su ne samo Ljubišu već i celokupnu džudo porodicu Majdov ali i sve ljubitelje našeg sporta u Srbiji.

-Utisak je zaista fantastičan.To je priznanje za sav naš rad i trud koji smo uložili do sada. To je najjača nagrada koju kao profesionalac mogu da doživim . To je priznanje ne samo za jednu već za četiri sezone, za ovaj olimpijski ciklus, što ovu nagradu koju mi je dodelio matični Savez čini izuzetnom. Osećaj sreće i zadovoljstva možda bih mogao da poredim jedino sa nagradom koju mi je dodelila Evropska džudo unija kada sam priglašen za najboljeg trenera -istakao je Ljubiša Majdov.

Rezultati koje je tokom proteklih godina Nemanja Majdov postigao pod dirigentskom palicom oca i trenera Ljubiše, upisani su zlatnim slovima u stranice svetskog, evropskog a samim tim i srpskog džudoa.

-Svaki rezultat i svaka nagrada obavezuju me na još bolji rad u period koji dolazi. Istakao bih da u našem Savezu svako radi svoj posao na čelu sa predsednikom Todorovom. O tome najbolje govore činjenice jer od 2012. kada smo počeli saradnju a to su sada već dva olimpijska ciklusa, postignuti su vrhunski rezultati i to od 2017. pa nadalje. Sada je ostalo samo da još krunišemo olimpijskom medaljom- rekao je Ljubiša Majdov.

Ljubiša Majdov istakao je odličnu organizaciju rada u matičnom Savezu koja se najbolje oslikava u rezultatima svih uzrastnih kategorija na domaćoj i međunarodnoj sceni.

-Naši takmičari postižu vrhunske rezultate od najmlađih do najiskusnijih takmičara što najbolje oslikava situaciju u Savezu. Sada samo tako treba da nastavimo I održimo taj trend. To je najbolji dokaz da smo svi u Džudo savezu Srbije u punoj snazi da nastavimo putem uspeha. Posebno bih hteo da se zahavlim predsedniku Ivanu Todorovou čiju bezrezervnu podršku imamo od samog početka, kao i Milovanu Bratiću I Draganu Atanasovu. Svi rade svoj posao vrhunski. Mi, treneri i takmičari imamo samo podršku da možemo da radimo ono čemu smo se posvetili. Uz zahvalnost za zaista prestižno priznanje, najboljeg trenera u ovom olimpijskom ciklusu, želim da istaknem da smo se odužili za dobru organizaciju a ovim putem želim da obećam da će tako biti u u budućnosti zaključio je Ljubiša Majdov.