Nemanja Majdov trofejni reprezentativac Srbije bio je na korak do medalje na Gran slemu u Abu Dabiju u konkurenciji do 90 kilograma.  Srpskom reprezentativcu je u  borbi za bronzu na žalost izmakla bronza u duelu sa Avtandilijem Trikinšvilijem iz Gruzije pa je učešće na Gran slemu je završio sa plasmanom na peto mesto i vrednim bodovima za svetsku rang listu. Aleksandar Kukolj je takmičenje u Abu Dabiju završio plasmanom na sedmo mesto. 

Nemanja Majdov je učešće na Gran slemu počeo pobedom nad Britancem, Maksom Stjuartom, na tri shida. Kolumbijca Fransiska Balanta iz Kolumbije rešio je iponom. U trećem kolu savladao je i druga iz reprezentacije Aleksandra Kukolja. U polufinalu u iscrpljujućoj borbi sa Špancem, Nikolozom Šerezadišvilijem, džudista sa Pirineja stiže do pobede što Majdovu daje mogućnost borbe za bronzu u repasažu. Nemanja Majdov je plasmanom na peto mesto i vrednim bodovima za svetsku rang listu završio učešće na Gran slemu u Abu Dabiju.


Aleksandar Kukolj je na žalost voljom žreba bio u istoj grupi sa Nemanjom Majdovim pa su se sreli već u trećem meču. Aleksandar Kukolj, trofejni srpski reprezentativac na takmičenju u Abu Dabiju ostvario je pobede nad Egilom Blondalom iz Islanda kao i Mikailom Ozerlelom iz Turske da bi u trećem duelu bio zaustavljen od Nemanje Majdova. U prvom meču repasaža od našeg Kukolja bio je bolji Eduard Tripel. Aleksandar Kukolj takmičenje je završio plasmanom na sedmo mesto.