Andrea Stojadinov je nastavila sa vrhunskim rezultatu na međunarodnoj sportskoj sceni. Trofejna mlada reprezentativka Srbije okitila se bronzom na Svetskom prvenstvu u Maroku.

Od Andree Stojadinov se i ovoga puta s pravom očekivao vrhunski rezultat. Minule godine sa svetske smotre održane na Bahamima, vratila se sa trećim mestom. Ove sezone ostvarila je kontinuitet i potvrdila mesto u samom vrhu svetske juniorske džudo scene u konkurenciji do 48 kilograma.

-Andrea je imala najbolji nastup do sada i zasluženo je stigla do bronzane medalje-rekao je Nemanja Nikolić, trener reprezentacije Srbije.

Na putu trećeg stepenika pobedničkog postolja Stojadinov je u prvom kolu pobedila Kinskinju Cicui Wang (ipon). U drugom rešenje za srpsku reprezentativku nije našla ni Mongolka Ojdočimed Bansasuren (wazari). Ni odlična Korejka Su Song Jon nije imala odgovor na raspoloženu Andreu Stojadinov (ipon). Ipak u polufinalu Japanka Wakana Koga onemogućila je srpsku šampionku da uđe u borbu za zlato.

-Da joj se nije desio peh u polufinalu verujem da bi bila prva, ali i ovako smo zadovoljni, pobediti Japanku za treće mesto vredno je zlata vredno -bio je iskren Nemanja Nikolić.

U meču za bronzano odličje Andrea Stojadinov bila je bolja od Japanke Aiko Watanabe (ipon) čime je osvojila još jedno svetsko odličje za bogatu riznicu Džudo saveza Srbije.