Reprezentacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovaće na 7. Svetskim vojnim igrama u gradu Vuhan, NR Kina od 18. do 27. oktobra 2019. godine. Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je završne pripreme vojnih sportista uoči Svetskog vojnog prvenstva u Kini. 

– Nikada Vojska Srbije nije išla s većom niti spremnijom delegacijom na Svetsko vojno prvenstvo, i bez obzira što ćemo biti u konkurenciji najvećih armija sveta, koje mobilišu svoje pripadnike ali i najveće šampione u svojim zemljama, Vojska Srbije očekuje da ćemo se na prestižnom takmičenju okititi brojnim medaljama – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, u sportskom centru Vojne akademije, gde je obišao završne pripreme ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koje će od 18. do 27. oktobra učestvovati na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini. 


Tokom razgovora sa džudistima, tekvondistima, strelcima, triatloncima, rvačima i bokserima, ministar odbrane je želeo da čuje njihove utiske o toku priprema i uslovima koji su im obezbeđeni za trening, ali i o ambicijama, za koje je rekao da su, kad je reč o Vojsci Srbije – uvek pobedničke. 

– Nama je velika čast što će uniforme Vojske Srbije nositi jedan Ćulum ili Kukolj, baš kao i Tijana Bogdanović, Nemeš, dakle zaista najbolji u našoj zemlji. Tu su i sjajni strelci Arunović i Grgić. Očekujemo da će svi oni značajno doprineti da Vojska Srbije bude još poštovanija. Svi oni koji svoju budućnost vežu za Vojsku Srbije, imaće prilike da se bave sportom, da se takmiče i da zastupaju svoju zemlju. Jer, ovo je nešto što u civilstvu ne možete tako lako da ostvarite, ali ovde – u Vojsci Srbije, na Akademiji, u Vojnoj gimnaziji, u službi u Vojsci Srbije, moći ćete da sretnete i družite se s najpoznatijim sportistima, ali i da zastupate svoju zemlju na najprestižnijim svetskim takmičenjima – rekao je ministar Vulin i ponovio velika očekivanja uoči Svetskog prvenstva kao i poruku da će svi sportisti koji će nositi uniformu Vojske Srbije dati sve od sebe, te da više od toga niko ne može da traži od njih, ali da je manje od toga apsolutno neprihvatljivo, jer Vojska Srbije uvek ide na pobedu- istakao je Aleksandar Vulin.

Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) ugostila je predstavnike nacionalnih sportskih saveza, kao i visoke predstavnike Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, na čelu sa ministrom odbrane, gospodinom Alesandrom Vulinom.  Priliku da se predstave imali su i naši trofejni džudisti Anja Obradović, Aleksandar Kukolj, Bojan Došen, i Žarko Ćulum, koji su na tatamiju Vojne akademije u Beogradu, uvaženim zvanicama predstavili deo lepote džudo sporta.

-