Jovana Rogić još jednom je potvrdila mesto u vrhu mađunarodne džudo scene. U konkurenciji do 57 kilograma na Gran slemu u Braziliji ostvarila je plasman na sedmo mesto.

Sasvim sigurno uzdanici Orlova  žreb nije bio naklonjen jer je već u prvom kolu imala domaću, odličnu takmičarku, Vitoriju Andrade. U vrlo neugodnoj borbi, Rogićeva je uspela da se posle dve kazne vrati u meč i natera je na tri šidoa. Odličan meč i pobeda srpske reprezentativke. Poljakinja Julija Kovaljčuk bronzana sa Svetskog prvenstva bila je druga protivnica srpskoj trofejnoj džudistkinji. Jovana je slavila u ovom duelu ( na tri kazne).

-Jovana je bila odlična pokazala je karakter, volju i želju za pobedom do poslednjeg atoma snage. Izvukla je maksimum i slavila u ovom meču rekao je Nikola Nikolić, trener Jovane Rogić.

Nemica Teresa Stoll bila je naredna protivnica Rogićevoj u trećem meču Gran slema u Braziliji.

-Vidno je bila istrošena u četvrtfinalu što je Nemica iskoristila. U finalu repasaža radila je sa iskusnom Portugalkom Monteiro gde je zadobila i lakšu povredu.

Ovaj duel na žalost Rogićeva nije uspela da reši u svoju korist i takmičenje u Braziliji je završila na sedmom mestu.

-Ovo je odličan rezultat jer je dobila vrednih 260 bodova i time se približila normi za Olimpijske igre- istakao je Nikola Nikolić.