Aleksandar Kukolj trofejni srpski džudista jedan je od promotera  velike akcije “Sportski izazov” u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije. Još jednim "Sportskim izazovom" obeležen je početak Evropske nedelje sporta.  

Ovoga puta u Sportskom izazovu učestvovali su žitelji gradova Bora i Knjaževca.  U Boru je vežbalo 3623 građana ( 7,4 % od ukupnog broja stanovnika) koje je  predvodila Bobana Momčilović ( streličarstvo) dok je Knjaževčane, njih 1468 (  4,7 % od ukupnog broja stanovnika) vodio naš Aleksandar Kukolj. U Sportskom izazovu ovoga puta bili su bolji građani Bora ali su zapravo pobedu odneli svi koji su ovoga dana vreme posvetili sportu. 

Koliko je sport i bavljenje fizičkom aktivnošću važno istakao je i naš Aleksandar Kukolj, trofejni srpski džudista. 

-Budite uvek aktivni i ne dozvolite da vam godine budu prepreka za bavljenje sportom. Ponosan sam što je veliki broj građana Knjaževca prepoznao važnost ovakvog događaja i podržao akciju -  rekao je Aleksandar Kukolj. 


Na  „Sportskom izazovu“ prisustvovali su gradonačelnici Bora,  ­­­­­­Aleksandar Milikić i Knjaževca, Milan Đokić. Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, obišao je vežbače u Knjaževcu, podržao ih i poručio da se uvek bave sportom.

Cilj organizacije "Sportskog izazova"  je da se građani podstaknu na redovno bavljenje sportom. Veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih orgaizacija učinili su ovaj izazov uspešnim. Učešće u Sportskom izazovu podrazumevalo je uključivanje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na 15 minuta. Sportski izazov je realizovan uz podršku kompanije Coca-Cola, partnerom Međunarodnog olimpijskog komiteta i ekskluzivnim partnerom  Olimpijskog komiteta Srbije.