Srpski juniori nastavili su sa odličnim rezultatima. Nadežda Petrović je prvog dana Evropskog prvenstva u gradu Vanta osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 52 kilograma.

Srpska reprezentativka koja je od početka ove godine blistala na Evropskim juniorskim kupovima još jednom je potvrdila kvalitet na međunarodnoj sprtskoj sceni. Očekivano od prvog meča, svaki duel je rešavala pobedom. Izraelku Paz Kafri pobedila je na wazari. Zatim i Naomi Van Krevel iz Holandije rešava identičnim rezultatom. U polufinalu Nadežda Petrović je pobedila i Gultaj Mamadlijevu iz Azerbejdžana čime je bio otvoren puta ka borbi za najsjajniju medalju. Ipak sportska sreća ovoga puta nije dozvolila da se ponovi uspeh iz Malage 2016 kada je Petrovićeva osvojila šampionsku titulu. Francuskinja Faiza Mokdar ovoga puta je bia bolja od srpske šampionke.

-Težak dan i teški mečevi ali i pored toga Petrovićeva je ušla u finale. U borbi za zlato malo je falilo da Nadežda po drugi put osvoji zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope. Sada predstoji kratak predah i spremamo se za prvenstvo sveta rekao je Vladimir Jovičić, trener reprezentacije Srbije.

Na Evropskom prvenstvu plasman na sedmo mesto ostvarila je Marica Perišić u konkurenciji do 57 kilograma.