Vrhunski rezultat Nemanje Majdova, našeg proslavljenog džudiste obeležen je danas i u Skupštini grada Beograda. Tradicionalno u svečanoj sali Starog dvora, sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, organizovala je prijem za trofejnog reprezentativca Srbije i prvotimca Crvene zvezde, Nemanju Majdova, osvajača bronzane medalje u kategoriji do 90 kilograma na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Japanu. 

Prijemu je prisustvovao i vršilac dužnosti podsekretara za sport i omladinu Nikola Rajičić kao Ljubiša i Biljana Majdov roditelji trofejnog džudiste, Stojan Vujko predsednik Upravnog odbora DŽK Crvena Zvezda i Milan Vujko član UO DŽK Crvena Zvezda.

Dragana Belojević je rekla da je veoma ponosna što danas ima priliku da govori o dvadesetogodišnjem momku, velikom šampionu, koji je sa samo 23 godine uspeo da postane najbolji džudista u istoriji na našim prostorima.

– Sekretarijat za sport i omladinu ove godine je povećao sredstva za učešće na evropskim takmičenjima, tako da se nadam da će na tom polju Nemanja biti barem za stepenik bolji, mada on misli da će uzeti zlato i teži ka tome. Ponosni smo na njega i želimo mu uspeh na narednim Olimpijskim igrama – istakla je Dragana Belojević i dodala da je Majdov najbolji džudista svih vremena na prostorima stare Jugoslavije.

Sekretarka Belojević je Majdovu čestitala na osvojenoj medalji koja, kako je navela „sija zlatnim sjajem” i poželela mu uspeh u nastavku sportske karijere.

Nemanja Majdov je kazao da je ponosan što je danas u Starom dvoru naročito zbog toga što je pre nekoliko meseci dobio nagradu za najboljeg sportistu Beograda, te da mu je čast što je opravdao to zvanje.

– Ponosan san što sam doneo drugu svetsku medalju Srbiji u istoriji. Srećam sam jer sam i prvu ja osvojio i to 2017. godine kada sam se okitio zlatom. Ova bronzana medalja ima posebnu priču jer sam pre dva meseca imao operaciju kolena, rizikovao sam čitavu karijeru ali sam otišao zbog bodova za Olimpijske igre. Pobedio sam pet mečeva i došao sam do medalje. Moj cilj je osvajanje olimpijske medalje i da Srbiji donesem prvo odličje sa tog takmičenja – naglasio je Majdov.

Da su džudisti Zvezde česti gosti Starog dvora najbolje govore njihovi rezultati.

-Trudićemo da nastavimo sa ovako dobrim rezultatima. Nemanja je sadašnjost, ali i budućnost kluba. On je jedan pravi sportista na koga se svi ostali u klubu ugledaju, dobro vaspitan momak i pravi sportista. Njega izgleda povrede jačaju, tako da poručujem Nemanjinim protivnicima da razmišljaju sledeći put kada ga povrede namerno, jer će se vratiti još jači rekao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Stojan Vujko je tokom razgovora sa gradskom sekretarkom Draganom Belojević, istakao je da je Nemanjin otac, Ljubiša, izabran je za najboljeg evropskog trenera, tako da ništa nije slučajno.

-To je rad od malih nogu, kompletna porodica je posvećena džudou, isin Stefan je osvojio evropsku medalju. U našoj kući je i sala, sve je krenulo od malih nogu i svi smo radili zajedno. Oni su spartanski vaspitavani i sa velikom verom u Boga, Svi sportisti isto treniraju, ali smatram da je glavna razlika duh, koji se dobija kroz veru. To je moje mišljenje, mislim da sam kompententan trener da kažem da što se više posvećuju duhu imaju veći uspeh. Svako može fizički da se spremi, ali je duh vrlo bitan. Mi duhovne pripreme obavljamo na Hilandaru, odemo na tri, četiri dana pred svako bitno takmičenje. Mislim da je tu dobit svega, jer telo bez duha je nula. Pred svako takmičenje, kad mu pogledam u oči mogu sa neverovatnom preciznošću znati šta će biti dalje. Kad vidim da li ima te iskrice u očima ili nema. To je moje mišljenje I ja imam pravo to da kažem, jer imam rezultat rekao je Ljubiša Majdov, trener Nemanje Majdova i najbolji strateg Evrope u izboru EJU.