Veličanstven uspeh Nemanje Majdova. Posle teške povrede zadobijene na Evropskim igrama u Minsku, srpski džudista osvojio je bronzano odličje u kategoriji do 90 kilograma na Svetskom seniorskom prvenstvu u Tokiju.

Manje od dva meseca prošlo je od operacije ukrštenih ligamenata na koju je bio prinuđen posle zadobijene povrede na Igrama u Minsku. Ipak Nemanja Majdov još jednom je dokazao da nikad ne odustaje i uvek pruža maksimalno na strunjači. Nemanja je tako je i najavio učešće na ovom takmičenju, a već danas popeo se na pobedničko postolje da primi bronzano odličje osvojeno na Svetskom seniorskom prvenstvu koje je ove godine okupilo elitu džudo sporta iz 146 država sa čak 834 takmičara.

 Učešće na Svetskom prvenstvu počeo je pobedom nad Egipćaninom Hatemom Abdel Aherom ( u prvom kolu Majdov je bio slobodan). Potom je fantastičnim bacanjem eliminisao Austrijanca Johanesa Pahera. Očekivano težak meč sa Izraelcem Li Kohmanom bio je u osmini finala. Iako je Kohman dobio wazari I prednost za Majdova to ništa nije značilo. Uvek fokusiran na pobedu, Majdov je I ovoga puta hrabro išao ka cilju. Izjednačio je i potom u produžetku, overio pobedu nad Izraelcem iponom. Još jedan fanstastičan borac pao je pod naletom srpskog šampiona, Mamadali Mehdijev iz Azerbejdžana. Mehdijev jednostavno nije imao danas šanse protiv izuzetno raspoloženog i motivisanog Majdova. Nesportski, Holanđanin Noel Van Tend u izuzetno teškom duelu u polufinalu sve vreme je pokušavao da Majdova onemogući I to upravo napadima koji su mogli da opet izazovu povredu noge. U takvom meču Van Tend uspeo je da izađe kao pobednik. Ipak Majdov, sasvim sigurno izuzetno psihološki izuzetno jak, u duelu sa Kristijanom Totom opet je kao i 2017 u Budimpešti uspeo je da dođe do pobede i ovoga puta se okiti bronzanim odličjem.

-Osećam se super, sjajno. Ovo je za mene bronza koja sija kao zlato. Možda I sjajnija posle one u Budimpešti 2017. naročito imajući u vidu šta sam sve prošao u protekla dva meseca. Imao sam operaciju kolena i tek sam krenuo u oporavak. Rizik je bio da uopšte učestvujem a želeo sam da uzmem bodove bar za jednu pobedu jer su to veoma važni poeni za Olimpijske igre rekao je Nemanja Majdov.

Za Nemanju Majdova posle operacije kolena samo učešće na ovom Svetskom prvenstvu bilo je ravno podvigu.

-Išli smo meč po meč i došli do drugog svetskog odličja. Imam 23 godine i druga svetsku medalju. Sigurno sam oduševljen i sam sam iznenađen jer sam bez treninga i sa jednom nogom, uspeo da dođem do odličja. Nisam koristio ni jednu tehniku koja bi uključivala upotrebu ove noge, ali i to je bilo dovoljno. Drago mi je što sam se danas borio za Srbiju, za Republiku Srpsku, za Kosovo i za sve Srbe na planeti i što ja uvek kažem ne damo te zemljo Dušanova istakao je Nemanja Majdov.

Najbolji trener Evrope, po izboru EJU, Ljubiša Majdov još jednom je pokazao da je neprikosnoven strateg.

--Fenomenalan dan. Odlična priča, druga svetska medalja- rekao je posle osvajanja bronze Ljubiša Majdov. -Nisam spavao cele noći jer sam preuzeo rizik. Rekao sam ako nešto ne bude dobro moja je odgovornost. To I jeste smisao trenera da intuitivno postupi. Nismo znali na kom smo stepenu jer smo imali operaciju posle odmah posle Igara u Minsku. Ipak sve je ispalo odlično kako smo i želeli rekao je Ljubiša Majdov.